Enguany, dia del llibre a Catalunya, no volem deixar de compartir amb vosaltres una de les iniciatives que recordem amb més il·lusió. Es tracta d’una edició col·lectiva que vam coordinar l’any 2017 des de RUSC en col·laboració amb el departament de Cultura de l’ETSAVallès, quan estudiàvem a la facultat d’Arquitectura. Va ser tot un repte, així com una gran oportunitat per teixir xarxa, aprendre i, sobretot, per generar un contingut que esperem que us agradi!
Llibre “Visions Compartides – Arquitectura Literària” en format PDF
(Fer click al títol per accedir al WeTransfer, l’enllaç s’esborrarà el 29 d’Abril)
Avui us portem la versió digital d’aquest llibre ja que el format físic es troba exhaurit… de moment! També us llancem una proposta que, si us motiva i en sentiu ganes, pot sortir molt divertida:
Què us semblaria participar en una segona volta d’Arquitectura Literària?
Es tractaria d’escriure petites càpsules (d’unes 300 paraules) sobre espais, paisatges, referències, atmosferes, essències… Petits poemes, contes, descripcions, sentiments. Així doncs, i com vam fer fa 3 primaveres, us proposem que ens envieu càpsules del tipus que trobareu al llibre que està en descàrrega. És igual si es repeteixen, si ja l’han escrit, fins i tot si no et sents segura! L’important és posar sobre el paper totes aquelles idees que ens ballen pel cap i construir una expressió del nostre petit ideari col·lectiu! Afegeix fotografies, dibuixos, esquemes, bibliografia… el que vulguis! Nosaltres editarem els escrits i, si en tenim prous, treballarem fort per portar-vos un segon volum d’Arquitectura Literària!
Envia la teva càpsula (o les que vulguis!) a:
rusc.arch@gmail.com
Les rebrem i et respondrem el més aviat possible, no hi ha pressa! El llibre el prepararem per després d’estiu, cap a l’hivern, per a poder gaudir de la lectura d’un matí ben fred al sofà! Agafa temps, aire… i inspira’t! Aquí hem vingut a jugar, t’hi animes??
Per fer-vos venir dentetes, us compartim aquí el pròleg de la primera edició del llibre, que també trobareu com a introducció.
Si us diguéssim que aquest projecte va sorgir per a que dues persones que no es coneixien tinguessin un tema comú a parlar potser us semblaria romànticament absurd! Se sap que és Sant Jordi, i ja ho té això…
Però amb els anys hem après que la màgia no existeix si no és assajada i que, tot i poètica, una idea no té cap tipus de valor si no l’acompanyen hores de feina. Sense oblidar, és clar, l’imprescindible motor de la il·lusió compartida; que l’amor, com la màgia, requereixen de plats trencats i comiats entre abraçades. El resultat extraordinari del treball col·lectiu queda reflectit en aquesta edició, fent menyspreable l’individu per esdevenir “manada”, un mapa acentrat de cossos que col·lisionen en un projecte comú. D’aquest impacte en neix el projecte, una cartografia del caliu universitari, del que podria arribar a ser el nostre centre: compartir i aprendre, constantment.
Aquest llibre és el nostre manifest últim. La culminació de tota una praxis, una intenció buscada. No com a teoria escrita, sinó com a mètode de treball. Un joc de perspectives discrepants dins d’un marc estàtic on no en varia el continent, sinó que en muta el contingut. Quedant sols una successió d’interpretacions del que hauria de ser el camí a seguir: La constant crisi, permanent canvi.
Esperem que, al final, s’entengui el missatge, com ja es va dir al ’67… la teoria revolucionària ha de saber esperar.
Abril de 2017, RUSC i Arquitectura de Contacte.