CICLE PERCEPCIÓ ESPACIAL_ L’EXPRESSIÓ DEL NOSTRE COS A L’ESPAI!

Arribem al matí a la ETSAV. És dimarts 18, i per tant avui hi ha taller! La setmana passada vam descobrir tot de racons amagats a l’escola amb l’ajuda del Coque. Avui viurem alguns d’aquests espais d’una forma diferent… Sols? No pas! Ens acompanyarà la Montse Martí. Ella ens ajudarà i ens conduirà per entendre aquests espais i percebre’ls d’una forma molt diferent.

Comencem!

Ens trobem el grupet de valentes que participarem a la terrassa del bar. Aquí ens presentem, i la Montse ens explica l’itinerari que farem; del bar, seguirem als pins, i d’allà entrarem a la universitat per colonitzar el pati de llums!

Abans de marxar cap als pins comencem a expressar petites emocions viscudes al mateix dia, i deixem una petita petjada de la nostra presència…

6

Als pins l’ambient canvia totalment. Sols, tranquils, sota la protecció dels arbres… Comencem a deixar-nos anar! Tanquem els ulls, buscar percebre el que ens envolta de manera diferent. Sentir, olorar, tocar… L’aspror de l’escorça, les petites punxes de la pinassa, el cruixir quan és trepitjada… Eixamplem el nostre camp de percepció, vivim l’entorn, intentem comprendre’l per, com ens diu la Montse, al nostre dia a dia en siguem més conscients.

Obrim els ulls i repetim el procés… Tot allò que havíem percebut amb els ulls tancats, quan la resta de sentits semblen amplificar-se, quan el nostre cos passa a ser molt més perceptiu, ara conjuntament amb la vista. La vista és un fotograma, una successió d’imatges que ens construeix la realitat. El moviment ens dóna les tres dimensions i, els sentits ens ajuden a percebre el que ens envolta, el que tenim darrere, als costats, a sobre… El que no veiem!

Compartim entre nosaltres el que anem sentint, vivint, percebent…

Colonitzem el pati de llums, on ja hi ha tot de material preparat. Aquí, actuació directa; entendrem l’espai actuant-hi! Les emocions flueixen i tothom es posa a crear, a compartir… Fils, fulles, pedres, troncs, branques, dibuixos… Pintem, lliguem, construïm, col·loquem… Ningú nega l’acció de la companya, sinó que l’amplifica. Creació pura! Ens animem més just quan això ja s’acaba!

Un cop acabem l’acció ens acomiadem amb un gest del nostre cos… Una expressió corporal del que ha estat aquesta vivència conjunta!

La petjada queda, i el pati de llums tindrà una obra efímera un temps. Reivindiquem així espais d’oportunitat dins l’escola, llocs on poden passar moltes coses i no en passa ni una. Esperem que aquesta petita espurna ajudi a què entre totes, ens construïm els nous espais que volem.

33