PPM_PLA ACCIÓ 2

SEGON TALLER D’ACCIÓ PER REPENSAR EL PATI DEL PLA MARCELL  (10.06.2016)

Ha estat una setmana intensa, de recerca, reflexió i inventiva. Tothom ha treballat intensament i a l’institut es comencen a notar les ganes de treballar i construir el nou pati!

El calendari és clar; la última setmana de classes (del 13 al 18 de juny) començava la primera fase de construcció. Després al llarg de l’estiu el procés seguiria treballant per a definir aquelles accions que requerien més estudi, material i complexitat. Per tant, es prioritzen unes accions que es duran a terme a la primera fase; l’estudi prèviament executat de les valoracions de les actuacions, juntament amb els primers sondejos de materials disponibles ens permeten decidir unes línies d’actuació clares amb què començar:

1. BULDER o mur d’escalada. Una actuació senzilla, que permetrà donar una variable més d’activitats alternatives a la canalla i a l’institut. A més, el mur no cal completar-se! Es realitzarà una primera fase de manera que el mur al llarg del temps pugui créixer, expandir-se i obrir nous camins. Alhora, les noves peces que s’incorporin poden sortir de tallers realitzats al centre, on els mateixos alumnes dissenyin les pròpies peces!

 

2. REHABILITACIÓ DE LA PÈRGOLA EXISTENT. Donar una oportunitat al que existeix. Al centre es manté una pèrgola de fusta en mal estat… Però és això motiu per eliminar-la? No! Buscarem reparar-la, rigiditzar-la per a fer-la més resistent i ampliar-la amb una nova estructura que permeti donar més ombra al pati.

 

3. PETITES MICROINTERVENCIONS. Aprofitant una setmana d’activitats, a aquestes actuacions sorgides del procés i de la reflexió, també s’hi uniran unes altres de necessàries i proposades per la docència de l’institut. Seran actuacions senzilles però que ajudaran a que tothom pugui deixar el seu granet de sorra a la primera setmana de treball! Es tractarà d’arreglar i millorar elements ja existents en el pati, com els palets de plàstic, les taules de fusta, pintar el contenidor que serveix per fer classes de cicles a les tardes…

Així doncs ens posem a treballar, contactem amb diferents empreses que ens puguin oferir materials de rebuig o fins i tot cedir material en stock. Tenim una setmana per endavant però el detall ja avança, i les persones amb qui connectem reben amb molt entusiasme el projecte!

IMG_9251

Abans de llançar-nos a la construcció del pati, però, arribem a l’últim taller!

Alumnat i docència arriben a l’aula amb ganes de començar a muntar coses, saber què hi passarà al pati la setmana vinent… Però primer cal fer memòria, refrescar els conceptes de la setmana anterior, entendre el per què de la solució proposada, i sobretot visualitzar-ho en el lloc!

 

Així doncs dividim la sessió en dues parts. Primer ens dedicarem a fer una classificació exhaustiva de les eines que disposem per la següent setmana, tant a l’institut com a l’hort. Això ens ajudarà a saber quines eines ens faltaran i decidir si cal comprar-les o algun familiar ens les pot deixar…

La segona part, com no podia ser d’una altra manera s’ha de fer al pati! Anirem a veure tots els punts d’intervenció sorgits de la sessió de diagnosi, en parlarem i en discutirem de com es poden resoldre, de quins materials de rebuig poden servir-nos per desenvolupar-hi la intervenció…

Finalment acabem totes a la pèrgola, per veure com funciona. Primer mapejar els problemes; quines fustes es troben en mal estat, quants cargols falten, quins estan sortits…Després, saber quins materials hem d’utilitzar, quins han de ser els tempos de posada a lloc de cada element; pneumàtics, grava, cargols, rigiditzadors, rodons d’acer… Hi ha moltes coses en les que pensar, moltes feines a desenvolupar!

Alumnat i professorat comença a visualitzar la feinada que cal fer la setmana vinent… Ganes, entusiasme per part de tothom… això pren forma…

Comencem a construir la primera fase!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s