PPM_DIAGNOSI

TALLER DE DIAGNOSI PER REPENSAR EL PATI DEL PLA MARCELL (26.05.2016)

Continuem treballant!

El passat 18 de maig vam iniciar els tallers a l’institut Pla Marcell, treballant intensament en l’anàlisi del pati. Allà vam reflexionar, apuntar i compartir les dinàmiques que s’hi duien a terme.

Un cop feta l’anàlisi i prèviament a la següent sessió de diagnosi, RUSC treballa en la interpretació de tota la informació rebuda del primer taller. De tot el treball en plànol treiem un seguit de documents molt gràfics del pati.

La primera i més clara zonificació general del pati….

05.2 zonificació

Però dins de cada gran àrea ocorren moltes coses diferents… La vida del pati. I això també ens interessava molt intensament!

05.3 com es viu el pati

D’aquí continuem avançant i veiem que sorgeixen uns espais d’oportunitat molt clars. Quins són? Aquells que la canalla no ressalta, no dóna importància o simplement no marca!

05.3 Espais d'oportunitat

I ja bé sabeu que RUSC mai descarta ni elimina qualsevol possibilitat, proposta ni idea que sorgeix. Per avançar necessitem tota la imaginació, intensitat i creació de la canalla. Així també sorgeixen espais d’oportunitat amb idees ben singulars…

05.4 Espais d'oportunitat

Després de tot aquest treball d’interpretació sumat a les entrevistes que vam facilitar a tot l’institut, ens sorgeixen quatre punts bàsics, quatre IDEES FORÇA a treballar en el següent taller:

  • OMBRA (protecció del sol)
  • AIXOPLUC (protecció pluja)
  • VEGETACIÓ
  • BANCS I TAULES

_03 IDEES FORÇA 2

Aquestes eren temes que demandaven ser estudiats i treballats per a respondre correctament a les necessitats del Pla Marcell.

Així doncs, a treballar!

El taller comença molt positivament, ja que tot i que avui hi ha menys alumnat, trobem bona assistència dels altres col·lectius que formen l’escola; docència i pares. Perfecte per a treballar en un taller totalment transversal amb gent de cada col·lectiu!

Com sempre, iniciem amb un repàs dels objectius generals i específics, i el funcionament del taller!

_00 OBJECTIU GENERALS_01 OBJECTIUS TALLERCòpia de _04 METODOLOGIA_03 DIAGNOSI

Ens dividim en quatre taules (una per cada idea força), i treballem amb grups mixtes – alumnes, professors, pares i RUSC – sobre el tema escollit. El funcionament és clar; es treballa sobre plànol, buscant aquells espais on poden aparèixer espais relacionats amb aquella idea.

Un cop esgotats en grup les possibilitats, ens aixequem tots i… a barrejar-nos!

05.41 fot 1 (1)

Formem nous grups amb només una condició; que hi hagi un membre de cada idea força al nou grup. Ara s’exposa que ha treballat prèviament cada taula i es posen en comú al mateix plànol totes les idees, mesclant així conceptes i pujant un nivell la complexitat del treball!

05.42 fot 2 (1)

Parlem, discutim (que no és disputar!!), debatim i avancem conjuntament. Nous espais, noves idees, noves possibilitats que sorgeixen de treballar conjuntament, col·laborant i participant tots junts!!!

Seguim treballant…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s