Quan imagines un espai idíl·lic on perdre’t i somiar potser et passa pel cap marxar lluny, recórrer quilòmetres i horitzons per simplement arribar a la fi del món. On el cel és infinit i no l’abraces amb la mirada, on per primera vegada descobreixes un lloc on de nit és de nit (Parafrasejant als Amics de les Arts).

Potser pensem en fugir per trobar, per trobar-nos i deixar fluir la ment.

Projectem la imatge!

El cotxe ressona a cada sotrac del camí de terra que fa estona que us acompanya. El Sol de mitja tarda ve de cara però no és molest, simplement escalfa les galtes i el front, suau com el vent que acarona el braç recolzat a la finestra abaixada.

Tot el que t’envolta és etern. No ho entens, tot sembla tan fàcil i normal. Però hi ha alguna cosa, una ànima que sedueix i atrapa l’espai. Els camps arrossers són miralls per l’aigua que els inunda i reflecteixen els ocells, majestuosos, que volen en cercles cercant un lloc on reposar. Al fons, molt lluny, un grup de flamencs alça el vol, tots alhora, i et preguntes si realment segueixes despert per poder contemplar aquest espectacle.

Pareu el motor. Sortiu del vehicle i observeu, oloreu i capteu l’aurea sencera de cada gota, cada ploma, cada so. Us agafeu de la mà i correu cap on sembla que acaba tot. Allà on crema el temps i la vida.

Potser penseu que aquest lloc no existeix més que en les ments de qui ho crea. Que són espais massa “utòpics”.

Per si un dia us passa pel cap fugir. Recordeu aquesta entrada i, amb sort, arribareu a trobar el que busqueu.

Com aquella tarda en que passejàvem pel Delte de l’Ebre i la unió entre arquitectura i natura va permetre’ns fer aquesta fotografia…

Ebre '13-001

“L’Espai Idíl.lic emociona per naturalesa.

Ens recorda, amb nostàlgia, cada petjada i cada mirada. Ara eternes.”