El carrer està format per dues fileres paral·leles de cases agrupades longitudinalment separades per les dues voreres i la calçada.

Les cases són unifamiliars, n’hi ha amb grans jardins, d’altres amb jardins més modestos, amb piscina, sense piscina, d’una sola planta, de dues i fins i tot de tres, amb cobertes inclinades, planes, amb diferents gammes de colors com el taronja, el blanc, el roig… En definitiva totes diferents, bé no totes, tres cases més enllà n’hi ha quatre d’iguals, que estrany…

El carrer és estret, amb dues voreres no gaire amples i mal acabades, de fet s’interrompen a cada entrada de parcel·la per formar una petita rampa perquè hi pugui accedir el cotxe amb tota comoditat. Encara així, aquells cotxes que no volen aparcar dins de casa ho fan al carrer, sempre respectant la senyalització d’estacionament unilateral altern, que fins i tot compleixen els contenidors d’escombreries.

Està format per únicament per cases, no hi ha negocis, places, bars, botigues… res de res. De fet en aquest carrer no hi passa res. Bé, potser sí; la senyora de la setena casa de la vorera esquerra ha sortit a llençar la brossa i aprofita per fer safareig amb la veïna que treu el cap per la finestra fent ostentació del seu nou pentinat i queixant-se del vent que fa. De fet, sembla que hi ha més vida, un gos que intenta fer les seves necessitats davant d’un portal, arrenca a córrer quan el propietari de la casa el ruixa amb aigua aprofitant que està regant les flors que pengen del balcó.

El terra no tremola, per sota no hi passa el metro, només el clavegueram, la xarxa elèctrica passa penjada d’unes grans estaques de formigó que també fan d’enllumenat del carrer. Fa vent, els pins dels veïns es mouen violentament, són massa a prop del cablejat. Em sembla que aquesta nit soparem a les fosques.

Encara així segueix sense passar res, no hi ha cotxes, les dues senyores ja no hi són, el gos tampoc. Només hi ha un gat que em mira fixament.

El barri ha mort, la petita drogueria de la cantonada on la senyora Rosita venia els seus enciams, cols, espinacs, pastanagues, gallines, conills… va tancar fa anys, el barri està desert, és hivern, no hi ha vida al carrer, només el breu “bon dia” seguit d’un somriure del veí que marxa a treballar a la mateixa hora que surto de casa, els quatre avis es reuneixen a l’únic bar que hi ha quatre carrers més amunt per jugar al dominó, beure conyac i fumar fugint de les esbroncades de les dones. Fora d’això al barri no hi passa mai res. Bé, no és veritat, a les tardes d’estiu els nens hi corren i els “forasters” de la ciutat venen a fer-se seu el poble durant una breu temporada. Malgrat tot, el barri ha mort.

No visc a cap gran ciutat, bé tampoc a cap petita ciutat, més aviat en un petit poble, perdut als peus del Montseny, on no hi passa mai res i no hi ha res gaire interessant a visitar.

Sense saber cap nom de cap carrer, els conec tots. Sé perfectament on viu cada persona que conec i com arribar d’un punt A a un punt B passant pel camí més curt.

Totes les ciutats tenen monuments, museus, serveis, equipaments, un centre definit, uns límits, unes perifèries… La perifèria del meu poble no la marquen les poblacions que l’envolten, sinó els camps i els boscos que el delimiten, no té monuments ni grans punts d’interès, però si una plaça de la vila que defineix un centre on hi ha un petit supermercat, un parell de bars, la farmàcia, el forn i un parell de restaurants.

No cal que em preocupi de mirar cap semàfor per creuar el carrer, ni d’on és la parada de metro o d’autobús més pròxima, ja que no n’hi ha cap. Tampoc puc anar de compres, ni anar al cine ni a cap biblioteca, per fer això m’he de desplaçar a pobles més grans o fins i tot a la ciutat.

Malgrat tot m’agrada el meu poble, el meu barri i el meu carrer.